Експерти назвали плани NASA з доставки астронавтів на Марс нездійсненними

21 травня 12:10

Люди зможуть висадитися на Червоній планеті не раніше 2037 року.

 

Група експертів і інсайдерів космічної галузі назвала плани NASA з висадки астронавтів на Марс у 2033 році нездійсненними. Як повідомляє Phys.org, досягти поставлених цілей можна буде тільки якщо докласти зусиль, співмірні із зусиллями з місією "Аполлонів".

На даний момент управління має намір повторно висадити астронавтів на Місяць у 2024 році, а на Марс – у 2033. При цьому, висадка на супутнику Землі розглядається як "перевалочний пункт" на шляху прямування до Червоної планети.

Разом з тим, Роберт Говард, провідний фахівець з розробки середовищ існування в космосі при Космічному центрі імені Ліндона Джонсона, заявив про те, що поточні плани з висадки на Марс нездійсненні.

Він зазначив, що можливо, що вся нація захоче повторити тріумф "Аполлонів", президент закличе діяти, а весь народ згуртується в єдиному пориві. "Якщо це станеться, я б сказав, що це буде 2027 рік. Але я не думаю, що це станеться. Я думаю, що з нашим поточним підходом ми дістанемося Марса не раніше 2037 року", - зазначив він. Більш того, при найбільш песимістичному сценарії висадка на Марс не зможе відбутися раніше 2060 року.

У свою чергу, Бхавья Лал з Інституту науково-технологічної політики називає в якості можливої дати 2039 рік.

8 грудня Китай запустив місячну станцію "Чан'е-4", вона здійснила посадку в кратері Кишеня 3 січня у 04:26 за Києвом. О 18:22 її покинув місяцехід "Юйту", оснащений панорамною камерою, радіолокатором, спектрометром для вивчення складу грунту і екзосфери Місяця і аналізатором нейтральних атомів.