Індії не вдалося посадити космічний апарат на Місяць

07 вересня 12:00

Зв'язок з модулем було втрачено на висоті 2,1 кілометра.

 

Індійська організація космічних досліджень (ІSRO) заявила про те, що їй не вдалося посадити космічний апарат "Вікрам" на Місяць. Як повідомляється на сторінці організації в Twitter, зв'язок з модулем було втрачено на висоті 2,1 кілометра, причини збою поки невідомі.

Разом з тим, в ІSRO заявили про те, що місія "Чандраян-2", частиною якої модуль був, все одно буде продовжена, повідомляє NDTV. "Втрачено лише 5% місії – посадковий модуль "Вікрам" і ровер "Прагьян" - в той час як 95% - орбітальна станція "Чандраян" - успішно продовжує роботу на орбіті Місяця", - заявили представники організації.

Наголошується, що місяцехід повинен був пропрацювати всього 14 днів, тоді як орбітальний апарат буде фотографувати супутник Землі протягом року. Крім того, він зможе зробити знімок місця аварії апарату і передати його науковцям для вивчення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Запуск станції "Чандраян2-2" відбувся 22 липня. Космічний апарат складався з трьох частин: це орбітальна станція, спускний апарат і 27-кілограмовий шестиколісний ровер з приладами для аналізу грунту.