NASA запропонувало всім бажаючим відправити своє ім'я на Марс

23 травня 17:45

Імена доставлять на Червону планету за допомогою апарату "Марс-2020".

 

NASA запропонувало всім бажаючим надіслати свої імена на Марс. Відповідну пропозицію було опубліковано на сайті управління. Відзначається, що імена будуть записані на спеціальні чіпи і доставлені на Червону планету апаратом "Марс-2020".

"Оскільки ми готуємося до запуску історичної місії, то хочемо, щоб кожен взяв участь у цій подорожі першовідкривача. Це дивовижний час для NASA, оскільки ми відправляємося в шлях, який покликаний відповісти на ключове питання про сусідню планету і походження життя в цілому", - заявив Томас Цурбухен, заступник керівника наукового підрозділу NASA.

В управлінні зазначають, що таким чином на Марс зможе ступити "первісна нога людства". Для того щоб відправити на Червону планету своє ім'я, потрібно до 30 вересня заповнити спеціальну онлайнформу, розміщену на сайті NASA. Потім імена будуть нанесені на кремнієвий чіп з текстовими рядками заввишки 75 нанометрів (0,000075 міліметра). При такому розмірі можна записати більше мільйона імен на чіп не більше монети в 10 центів.

26 листопада апарат NASA InSight здійснив посадку на Марс. Місія апарату розрахована на два роки, цей час він буде збирати дані про внутрішню будову і склад Марса. Це дозволить дослідникам отримати додаткові відомості про те, як були сформовані кам'янисті космічні тіла в Сонячній системі.