Porsche показав свій перший електрокар: до 100 км/год за 2,8 секунди

05 вересня 12:45

Для пробігу 100 км двом моделям Porsche Taycan вистачить лише п'яти хвилин зарядки.

 

Німецький автовиробник Porsche вперше представив свій електрокар. Світова прем'єра Porsche Taycan відбулася одночасно в Північній Америці, Китаї та Європі. Це спортивний седан, які представили в двох версіях: Turbo і Turbo S, повідомили в компанії.

Наголошується, що флагманська версія Turbo S може розігнатися до 100 кілометрів на годину за 2,8 секунди, модель Turbo зможе це зробити за 3,2 секунди.

Максимальна швидкість обох моделей - 260 км/год.

В обох моделях є по два електродвигуна, а ємність батарей - 93 кіловат-години. Батареї Turbo S вистачить на 412 кілометрів, батареї Turbo вистачить на 450 км, і для пробігу 100 км моделям вистачить лише п'яти хвилин зарядки. В ідеальних умовах час зарядки з 5 до 80 відсотків становить 22,5 хвилини.

Porsche Taycan є першим серійним автомобілем з напругою системи 800 вольт – замість звичайних для електромобіля 400 вольт.

Раніше повідомлялося, що німецького виробника спортивних автомобілів Porsche, який входить в концерн Volkswagen, оштрафували на 535 мільйонів євро за дизельні двигуни, які викидали в повітря більше шкідливих речовин, ніж було дозволено.