Собаки виявилися розумнішими за передбачуване

05 грудня 18:07

Тварини виявилися здатні розрізняти слова, які незначно відрізняються за звучанням.

 

Група вчених з Великої Британії провела експеримент за участю 70 собак різних порід і з'ясувала, що ці тварини виявилися розумнішими, ніж вважалося до цього. Виявилося, що вони здатні розрізняти слова навіть у тому випадку, якщо їх вимовляє незнайома людина, повідомляє "Популярная механика".

Під час експерименту дослідники використовували запис восьми слів, які виголошували різні люди. Для чистоти експерименту, в ньому не використовувалися слова, які часто виступають в якості команд для дресирування тварин.

Виявилося, що собаки ніяк не реагували на слова, які їм вже були відомі, але проявляли інтерес, коли звучало нове для них слово. У цьому випадку вони або повертали голову у бік джерела звуку, або рухали вухами. Тварини виявилися здатні розрізняти навіть схожі за звучанням слова.

Чому собаки так себе поводять, вчені поки не знають. Невідомо також і те, чи здатні вони розуміти слова людини, або ж для них це просто новий набір звуків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені пояснили дружбу собаки і людини. На думку вчених, дружба між людиною і собакою біологічно дуже схожа на взаємини матері і дитини. Фактично в обох випадках головну роль грає "гормон любові" окситоцин.