Український стартап переміг на конкурсі рішень з енергетичного переходу

16 травня 15:45

Стартап SolarGaps розробив жалюзі з вбудованими сонячними панелями.

 

Українська компанія SolarGaps, яка розробила жалюзі з вбудованими сонячними панелями, здобула перемогу на конкурсі з енергетичного переходу The smarter E AWARD 2019, який проходив у Мюнхені.

Енергетичний перехід – це перетворення в енергетиці, спрямовані на зниження частки споживання викопних видів палива. Проект переміг у номінації Renewable Energy Smart.

Раніше SolarGaps стала переможцем програми Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) "Кліматичні інноваційні ваучери". Крім того, українська компанія отримала один мільйон євро від рамкової програми Європейського Союзу з розвитку наукових досліджень і технологій Horizon 2020.

Раніше творча група NiceCube з Миколаєва розробила цікавий інноваційний проект розміщення сміттєпереробного заводу прямо на борту корабля. За основу узятий старий корабель і обладнаний плазмовою установкою для піролізу (теплова деградація - "розчинення вогнем") органічних і неорганічних речовин для інтенсивного очищення морських акваторій від поверхневого сміття.