Вчені заявили про можливість повного зникнення дикої природи

02 листопада 14:28

Діяльність людини зачіпає 77% суші.

 

Вчені з Квінслендського університету заявили про те, що кількість місць на Землі, в яких збереглася дика природа, стрімко скорочується. Як повідомляє Phys.org, вчені провели два дослідження, які показують глобальну картину зникнення дикої природи, і їхні результати шокують.

Дослідники встановили, що ще 100 років тому людство використовувало для сільськогосподарських потреб та вирощування худоби тільки 15% суші. На даний же момент діяльність людини зачіпає 77% суші, крім Антарктики, і 87% океану. Вчені підкреслюють, що з 1993 по 2009 рік діяльність людини (будівництво поселень, ферм та розробка шахт) зайняла 3,3 мільйона квадратних кілометрів територій.

В океані ж області, яких не торкнулося судноплавство, забруднення і рибальство, обмежуються виключно полярними регіонами. Збереження неосвоєних територій, що залишилися, можливо лише в тому випадку, якщо їх значення буде визнано країнами, в яких вони розташовуються. На сьогоднішній день багато природоохоронних зони світу офіційно не визначені, не нанесені на карту і не захищені на законодавчому рівні.

Раніше вчені заявили про те, що великим тваринам загрожує вимирання до 2100 року. Вчені внесли в тривожний список чорного носорога, бенгальського тигра і інших представників фауни, яких вже сьогодні практично неможливо зустріти в природі.