Бійці добробатів добровільно передали 10 тонн зброї Національній поліції

12 вересня 06:36

Добровольці вирішили, що поліції на лінії вогню знадобляться їх запаси

 

Бійці батальйонів ім. Шейха Мансура, ОУН і 8-го батальйону Українські добровольчої армії прийняли рішення добровільно передати залишки зброї поліцейським.
Добровольцям, які п'ять років захищали незалежність України, подякував перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін під час робочого візиту на Донеччину сьогодні, 11 вересня.

Процес передачі озброєння офіційно зафіксований. Він відбувся за участі керівництва Нацполіції, поліції Донецької області, Служби безпеки України, командування добровольчих підрозділів.

На місці працювали слідчі та працівники вибухотехнічної служби. Поліцейські також забезпечили публічну безпеку під час процедури передачі зброї.

аші добровольці віддали зброю, яка потрібна для захисту держави, загалом 10 тонн. Дякую вам, побратими, за захист нашої країни.", - написав перший заступник начальника Нацполиции В'ячеслав Аброськін в Facebook.

Створення Сил спеціальних операцій Збройних сил України передбачено Стратегічним оборонним бюлетенем 2016 року, план їхнього формування розписаний до 2020 року. Створення ССО було передбачено програмою Україна-НАТО на 2015 рік, але Генштаб ЗСУ у встановлені планом строки не вклався.

У липні 2016 року президент Петро Порошенко підписав закон, а в березні 2018-го - затвердив "Положення про Сили спеціальних операцій ЗСУ".

5 січня 2016 року міністр оборони Степан Полторак призначив командувачем ССО генерал-майора Сергія Луньова, який раніше обіймав посаду заступника командувача Високомобільних десантних військ.

Детальніше про створення Сил спецоперацій читайте в статті Юрія Бутусова "Військова стратегія України: результати за рік" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Детальніше про створення Сил спецоперацій читайте в статті Юрія Бутусова "Військова стратегія України: результати за рік" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".