Бойовики чотири дні поспіль заважають роботі патрулів ОБСЄ

25 сiчня 19:17

Робота місії ОБСЄ в Донбасі заблокована.

 

Бойовики в черговий раз перешкодили роботі патрулів СММ ОБСЄ на території окупованого Донбасу. Про це інформує прес-центр штабу ООС з посиланням на дані української сторони СЦКК.

"У звіті від 24 січня 2020 СММ ОБСЄ інформує, що на блокпосту приблизно в 3 км на північ ділянки розведення сил в районі Петровського бойовики знову заборонили патрулю місії проїзд на південь у напрямку до цього населеного пункту, в результаті чого спостерігачі не мали можливості провести моніторинг району і дістатися до камери СММ", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в ОБСЄ, цивільні автомобілі у цей час вільно проїжджали через блокпост в обох напрямках.

У штабі уточнили, що такі дії тривають четвертий день поспіль. Бойовики прагнуть приховати свою діяльність в порушення Мінських домовленостей.

Раніше президент України Володимир Зеленський обговорив з міністром європейських та закордонних справ Албанії Еді Рамою продовження і збільшення місії ОБСЄ в Донбасі.

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі відбувся перший з 2016 року саміт у нормандському форматі. Учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваним особам, розведення військ на трьох ділянках, розширення мандата СММ ОБСЄ та продовження розмінування.