ДБР розслідує 5 тисяч кримінальних справ щодо тортур поліцейськими

07 червня 00:49

В ДБР створено управління з розслідування злочинів, що стосуються жорстокого поводження з боку правоохоронних органів.

 

Державне бюро розслідувань розслідує близько 5 тис. кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з боку правоохоронців, у тому числі тортур, повідомив в. о. директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов.

"У структурі Головного слідчого управління та територіальних управлінь ДБР створені відповідні підрозділи, які здійснюють досудове розслідування фактів вчинення працівниками правоохоронних органів злочинів, в тому числі що стосуються жорстокого поводження і тортур. Зазначену категорію злочинів розслідують найдосвідченіші слідчі Державного бюро розслідувань", - зазначив Соколов.

Наголошується, що за підсумками наради керівники правоохоронних органів погодили низку спільних дій, спрямованих на своєчасне попередження, виявлення, розкриття злочинів цієї категорії.

Читайте також: Індія заборонила увесь експорт ліків від коронавірусу

Як повідомлялося, з 23 на 24 травня правоохоронці Кагарлицького відділення поліції катували 26-річну жінку, яку запросили у відділення в якості свідка у справі про крадіжку майна, і чоловіка. Поліцейські використовували наручники, кийки і протигаз, стріляли над головами жертв з табельної зброї, і кілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка в результаті побоїв зламані ребра і ніс, йому погрожували зґвалтуванням.

26 травня Голосіївський районний суд Києва відправив під арешт на два місяці підозрюваних поліцейських - Миколу Кузіва і Сергія Сулиму.

Державне бюро розслідувань відкрило справу за статтями 152 (зґвалтування), 127 (катування) і ч. 2 статті 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.