Доба в Донбасі минула без втрат

19 вересня 08:30

Бойовики сім разів обстріляли позиції українських військових з піхотного озброєння.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 18 вересня, п'ять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.

У районі відповідальності ОТУ "Схід" окупанти відкривали вогонь тричі. По захисниках Водяного (двічі) гатили з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, Березового – лише зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстріляли українські укріплення два рази. З гранатометів різних систем терористи обстрілювали позиції Об'єднаних сил у районі Травневого, з ручних протитанкових гранатометів - Кримського. В обох випадках застосовували також стрілецьку зброю.

Від початку поточної доби бандформування двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил неподалік Миколаївки і Золотого зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, з опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.