Гриб харчується та вживає ліки – консул

04 квiтня 18:19

Консул передав політв'язню прохання його лікаря не голодувати.

 

Український політв'язень Павло Гриб після того, як припинив голодування, почав вживати необхідні йому ліки. Як розповів виконувач обов'язків генконсула у Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, українець голодував чотири дні, наразі він вже харчується й цікавиться українською політикою.

Також у коментарі "Громадському" Малишевський повідомив про те, що Гриб очікує на зустріч з адвокатом для опрацювання позиції у вищій судовій інстанції Росії. В.о. генконсула повідомив, що передав політв'язню прохання його лікаря не голодувати.

Нагадаємо, що 30 березня у Росії заявили про припинення Грибом голодування, яке він оголосив після оголошення вироку.

22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону визнав Гриба "винним у закликах до тероризму і схилянні до теракту". Українця засудили до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Нагадаємо, 19-річний громадянин України Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня 2017 року. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою Тетяною Єршовою, з якою познайомився в соцмережах. За невстановлених обставин Гриба вивезли на територію Росії, де влаштували українцю судилище за сфабрикованим обвинуваченням.

Хлопець має інвалідність, з дитинства страждає на портальну гіпертензію, і змушений постійно приймати підтримуючі препарати. У СІЗО російського Краснодара він не отримував належного лікування, унаслідок чого стан здоров'я хлопця значно погіршився.

Лікарі діагностували у Павла спленомегалію і гіперспленізм (патологічне збільшення розмірів селезінки), появу цирозу печінки, зниження функції згортання крові та небезпеку загострення виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки. В українця також почали з'являтися симптоми хвороби Альцгеймера, він потребує термінової операції на серці.