Київ і міста-супутники створили агломерацію

09 жовтня 22:21

У Київську агломерацію увійшли 19 громад.

 

Мер Києва Віталій Кличко і представники 19 громад, прилеглих до столиці населених пунктів, прийняли рішення про створення асоціації "Київська агломерація" та затвердили її статут. Про це інформує прес-служба КМДА.

"Майже два роки тому ми почали процес створення асоціації Київська агломерація. За цей час проведено чимало консультацій з міськими головами, селищними та сільськими головами, радами територіальних громад Київської області. Це міста Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка та селища міського типу - Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка, Коцюбинське та багато інших", - сказав Кличко.

За його словами, основним принципом створення такої асоціації стали рівноправні партнерські умови для кожного міста і селища, що входять в агломерацію.

"Співпраця столиці та навколишніх міст прискорить розвиток регіону, його інфраструктури, збільшить інвестиційну привабливість великого Києва. Адже ми взаємопов'язані і трудовими ресурсами, інфраструктурою", - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що щодня до Києва з навколишніх міст і селищ приїжджає на роботу близько півмільйона осіб.

"Саме Київський регіон є одним з найбільших столичних європейських агломерацій із сукупним населенням понад 4 мільйони осіб", - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що депутати Київради ініціювали розслідування щодо дій мера Кличка.