На Прикарпатті син Героя Небесної Сотні загинув під колесами автомобіля – ЗМІ

16 грудня 00:00

За даними поліції, п'яний водій збив велосипедиста на неосвітленій ділянці дороги.

 

В Івано-Франківській області сталося смертельне ДТП, в результаті якого загинув велосипедист. Увечері в суботу, 14 грудня, в Коломийському районі водій автомобіля на неосвітленій ділянці дороги здійснив наїзд на велосипедиста. Від отриманих травм той помер на місці, повідомили в обласній поліції.

Правоохоронці затримали водія. За попередньою інформацією, він перебував у стані алкогольного сп'яніння. За фактом смертельної аварії зареєстровано провадження за ч. 2 статті 286 Кримінального кодексу.

Місцеве видання "Галка" повідомляє, що під колесами автомобіля загинув 23-річний Євген Ткачук – старший син Героя Небесної Сотні Ігоря Ткачука, якого вбили 20 лютого 2014 року в Києві пострілом у голову.

Інформацію про загибель сина Героя України підтвердила знайома родини Ткачуків Аліна Боднар на своїй сторінці у Facebook.

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП із потерпілими, в яких загинуло 3,3 тисячі людей, понад 30 тисяч отримали травми.

У 2016 році на дорогах України загинули понад 4,5 тисячі людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Докладніше читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна втрат, яким можна запобігти. ДТП в Україні" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".