НАБУ не займається несанкціонованої "прослушкою" — Ситник

20 серпня 12:40

Директор НАБУ заперечує причетність бюро знайденої прослуховування в кабінеті заступника генпрокурора.

 

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник спростував звинувачення Генпрокуратури, що саме НАБУ встановило несанкціоновану "прослушку" в кабінеті заступника генпрокурора Анжели Стрижевської.

"Ми не займаємося несанкціонованим прослуховуванням. Все, що ми прослуховуємо, робиться з санкції суду", - сказав Ситник журналістам у вівторок, коментуючи інформацію про виявлені в кабінеті Стрижевської несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби.

Раніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що 17 серпня в кабінеті Стрижевської була виявлена "прослушка", в Генпрокуратурі пов'язують цей факт із справою про корупцію директора НАБУ Ситника, оскільки Стрижевська є заступником прокурора, який веде адмінпротокол щодо Ситника.

За фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" у кабінеті заступника генпрокурора зареєстровано кримінальне провадження.

Як повідомлялося, 12 липня Нацполіція передала до суду адмінпротоколи про вчинення корупційного діяння директором НАБУ Артемом Ситником. За версією слідства, відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації.

12 липня речниця генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що поліцейський зачитав Ситнику адмінпротокол про корупцію на трасі під Полтавою, оскільки він нібито вчергове не з'явився на виклик у поліцію. Сам Ситник називав вручений йому адмінпротокол необґрунтованим, оскільки сам оплатив своє проживання на базі, а не одержав у подарунок.