НАБУ оголосило підозру ексдиректору Львівського бронетанкового заводу

12 вересня 14:23

Цього разу – не у справі про продаж ЗСУ вживаних танкових двигунів, а через "розбіжності" в деклараціях на 4,6 млн гривень.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро у четвер, 12 вересня, оголосили колишньому директору ДП "Львівський бронетанковий завод" Роману Тимківу підозру в декларуванні недостовірних відомостей, повідомляє пресслужба НАБУ.

Справу відкрито за статтею 366-1 Кримінального кодексу України. За версією слідства, у своїх деклараціях за 2016-2018 роки Тимків не вказав інформацію про статки на суму близько 4,6 млн гривень.

"Серед незадекларованого майна – квартира у Відні (Австрія) та відомості про компанію, зареєстровану в Белізі, кінцевим бенефіціарним власником якої є колишній директор ДП "ЛБТЗ", - зазначають слідчі.

Розслідування справи про недостовірне декларування Тимківа детективи НАБУ розпочали у серпні 2017 року.

Нагадаємо, у березні 2018 року НАБУ закінчило розслідування у справі про розтрату коштів керівництвом ДП "ЛБТЗ". У липні справу передали до Солом'янського районного суду Києва.

Під час досудового розслідування було встановлено, що "Львівський бронетанковий завод" виграв торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ нових двигунів В-46-6. За документами, "ЛБТЗ" придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів, насправді ж двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни – не новими, а вживаними.

Тимківу оголосили підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем) і ч.2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Окрім нього підозрюваними у справі стали його заступник з комерційних питань Олег Ткаченко (ч.5 ст. 191, ч.2 ст. 366), начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ генерал-майор Юрій Мельник, начальник відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ та засновник ТОВ "Булет Лайн".

За даними додаткових експертиз було встановлено розмір завданих державі збитків – понад 14,15 млн гривень.