НАТО продовжить надавати Україні військову підтримку

23 травня 10:58

Посилення співпраці дозволить Україні забезпечити захист своїх територій, наголосив головнокомандувач силами Альянсу.

 

Співпраця НАТО з Києвом триватиме, Альянс й надалі надаватиме Україні військову підтримку, повідомив головнокомандувач Об'єднаними збройними силами Північноатлантичного Альянсу в Європі генерал Тод Уолтерс.

На прес-конференції за підсумками засідання військового комітету НАТО Уолтерс наголосив на необхідності посилення співпраці, аби Україна могла забезпечити захист своїх територій, пише "Громадське".

"Що стосується підтримки України з боку США, то ми продовжуватимемо сильну співпрацю у сфері навчання, яке у нас було в останні роки", - додав він.

Підтримку Україні в оборонній сфері пообіцяв також голова військового комітету НАТО Стюарт Піч, який на полях засідання зустрівся з колишнім очільником Генерального штабу ЗСУ Віктором Муженком (звільнений з посади 21 травня - ред.).

Нагадаємо, з початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від США майже десять тисяч одиниць військово-технічної допомоги. Також президент США Дональд Трамп просить Конгрес виділити союзникам 500 мільйонів доларів на боротьбу з агресивними діями Росії.

21 лютого набули чинності зміни до Конституції України щодо курсу на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

У лютому Верховна Рада також звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року почати формальний діалог про надання Плану дій щодо членства.