Новий глава Генштабу окреслив першочергові завдання та анонсував кадрові зміни

23 травня 10:28

Сьогодні Хомчака представили керівному складу Міноборони.

 

Міністр оборони Степан Полторак представив керівному складу Міністерства оборони та Збройних Сил нового начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака, який відразу визначив пріоритетні задання у подальшій роботі.

"Руслан Борисович пройшов службу на всіх командних посадах, починаючи від командира взводу. Він знає про всі проблеми, знає над чим треба працювати, і у мене немає сумніву в тому, що якість виконання бойових завдань буде нарощуватися, ефективність – підвищуватися і Збройні Сили будуть готовими до виконання завдань, визначених Законом України". – заявив Полторак під час представлення.

У свою чергу, Руслан Хомчак назвав основні напрямки роботи на посаді глави Генштабу, серед яких першим назвав збереження життя особового складу, яке буде лежати в основі прийняття будь-яких управлінських рішень. Також новопризначений начальник Генерального штабу анонсував кадрові зміни.

"Однозначно, кадрові зміни будуть. Вони будуть націлені на краще", - сказав він журналістам у четвер у Києві після представлення особовому складу.

Хомчак також пообіцяв припинити принципи ручного управління, змінити виконання обов'язків підлеглих командирів, усунути підміну понять, показуху і видання бажаного за дійсне, та додав, що сьогодні почне заслуховувати посадових осіб, командувачів, заступників.

"Ми будемо визначатися з внеском кожного, з реальним станом справ і будемо приймати рішення. Єдине можу сказати - жодне кадрове рішення не буде прийнято емоційно або в підході "подобається чи ні". Ніяких особистих відносин - тільки оцінка результату діяльності, результату стану справ ділянки, за який вони відповідають. І після цього - ухвалення рішення ", - зазначив він.

Нагадаємо, що 21 травня президент Володимир Зеленський звільнив начальника Генштабу Віктора Муженка та призначив на цю посаду Руслана Хомчака.

Напередодні Степан Полторак звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням звільнити його з посади міністра оборони, однак згодом заявив, що передумав, та чекатиме до звільнення його з посади Верховною Радою.