Окупаційні адміністрації ОРДЛО звернулися до Мінбуду Росії через загрозу водопостачанню міст

03 жовтня 19:36

На окуповані території не постачають у необхідній кількості хімреагенти та обладнання.

 

Так звані "міністерства будівництва та житлово-комунального господарства" псевдореспублік у Донецькій і Луганській областях звернулися до першого заступника міністра будівництва та ЖКГ РФ Леоніда Ставицького у зв'язку із відсутністю поставок реагентів, що загрожує забезпеченню населених пунктів питною водою. Відповідний документ надало DT.UA джерело в українських спецслужбах.

У документі від 19 вересня від імені "міністра будівництва і ЖКГ ЛНР" Максима Протасова вказується, що з метою підготовки та проходження осінньо-зимового періоду 2018-2019 р.р. "міністерство" сформувало перелік матеріалів, обладнання та хімреагентів, необхідних для підготовки об'єктів ЖКГ та стабільної роботи підприємств. Станом на 19 вересня Генпідрядником недопоставлені насоси та насосне обладнання – 324 шт., труба сталева – 6 136,11 м.п., покрівельний матеріал – 29 177 м.кв., хімреагенти (мінеральний концентрат "Галіт") - 1 768,75 тн. (581 тн. поставка в серпні).

Також вказується, що заборгованість Генерального підрядника, згідно інформації від 29 серпня 2019 року, становить – 17 200 716,17 російських рублів.

Заступника російського міністра просять "посприяти" у виконанні Генпідрядником зобов'язань із постачання, а також щодо погашення заборгованості перед субпідрядними організаціями, які виконували ремонтно-відновлювальні роботи.

Тим часом у "мінбуді ДНР" заявляють, що станом на 18 вересня на окуповану територію Донецької області було поставлено рідкого хлору – 1296 тон і гіпохлорит натрію – 235,16 тон (менше за необхідне). Загалом постачання реагентів відбуваються із "систематичним порушенням погодженого графіку" й інформації про наступну дату поставок немає, скаржаться у так званому "міністерстві".

"Відсутність поставок активованого вугілля, флокулянту DP 45 PWG, перманганату калію, сірчанокислого алюмінію, хлорного вапна та гіпохлориту кальцію, а також систематичне порушення графіку постачання рідкого хлору ставить під загрозу забезпечення "республіки" питною водою... "Мінбуд ДНР" просить посприяти в організації своєчасних поставок реагентів для приготування питної води до 20 вересня", - йдеться в документі.