П'ятеро звільнених українців потребують надання житла — Денісова

10 вересня 18:20

Омбудсвумен зазначила, що житла потребують також сім'ї колишніх бранців Кремля.

 

Після звільнення з Росії п'ятеро колишніх політв'язнів, а також їхні сім'ї, потребують надання їм житла, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в ефірі українського телеканалу.

"У нас є п'ять осіб, які потребують надання житла. Це Олег Сенцов і його сім'я, Кольченко і його сім'я, Балух і його дві сім'ї (оскільки у нього є син, і у нього є онук), також Сизонович, Артур Панов, якому також потрібно дати житло, оскільки його будинок знаходиться на окупованій території", - розповіла Денисова.

Раніше Денісова заявила про те, що українська влада надасть тимчасове житло Олегу Сенцову і Олександру Кольченку. За її словами, питання про постійне житло також має бути вирішено. Омбудсвумен пояснила, що Сенцов і Кольченко не можуть повернутися в Крим, де вони жили до російської окупації.

Читайте також: Сенцов і Кольченко не збираються їхати до окупованого Криму

Як повідомлялося,

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Серед тих, кого Україна передала РФ, є як росіяни, так і громадяни України, засуджені за держзраду, участь у терористичних організаціях та інші злочини. До Москви полетіли, зокрема, головред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський і колишній командир роти ППО угруповання "ДНР" Володимир Цемах – ключовий фігурант справи MH17.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".