Парубій проходить у "справі 2 травня" як свідок – ДБР

09 жовтня 16:15

Допитів у справі ще не було, повідомив Роман Труба.

 

Колишній голова Верховної Ради Андрій Парубій у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі проходить в якості свідка, повідомив сьогодні директор ДБР Роман Труба.

Труба розповів, що на даний момент у рамках цього провадження нікого не допитували, передає видання "РБК-Україна".

23 вересня народний депутат від "Європейської Солідарності", колишній спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що ДБР порушило проти нього кримінальну справу щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі. Заяву до ДБР подав Андрій Портнов – колишній заступник глави президентської адміністрації засудженого за держзраду Віктора Януковича.

Заявник звинувачує Парубія у "створенні та координації громадських збройних угруповань з метою вчинення масових заворушень в Одесі".

Масові сутички в Одесі за участю прихильників єдності України та сепаратистів відбулися 2 травня 2014 року. В той день загинуло 48 і постраждало 250 осіб. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Зазначимо, що одного фігурантів "справи 2 травня" – російського бойовика Євгена Мефьодова, обвинуваченого в посяганні на територіальну цілісність України, видали РФ у рамках обміну утримуваними особами.