Підозрюваного у держзраді бізнесмена Нагорного випустили з-під варти

22 травня 17:07

Колишнього чоловіка Лілії Подкопаєвої з СІЗО випустили сьогодні.

 

Бізнесмена і колишнього чоловіка олімпійської чемпіонки з гімнастики Лілії Подкопаєвої Тимофія Нагорного, якого підозрюють у державній зраді, звільнили з-під варти, повідомив у Facebook його адвокат Євген Солодко. Тепер він перебуватиме під домашнім арештом.

"День прожитий не дарма - Тимофій Нагорний з-під варти звільнений!" - написав Солодко.

Як зазначили в theБабель, Нагорного відправили під домашній арешт. При цьому Солодко заявив про те, що збирається подати позови проти слідчих і прокурорів у справі свого підзахисного. На його думку, кримінальний процес проти Нагорного є незаконним.

22 жовтня 2018 року Апеляційний суд Києва залишив Нагороного під вартою і постановив, що його не можна буде звільнити під заставу. Бізнесмена взяли під варту в залі суду. До цього Печерський районний суд Києва обрав Нагорному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення 528 тисяч 600 гривень застави.

Нагорному інкримінована стаття 111 Кримінального кодексу України - державна зрада. У Службі безпеки стверджують, що зафіксували розмову підозрюваного з російським бізнесменом Олексієм Дашутіним, в якій ставилися під сумнів національні інтереси України.

За версією слідчих, бізнесмен був завербований співробітниками Федеральної служби безпеки Росії, і за завданням кураторів повинен був створити і розвивати в Україні політичну партію для дестабілізації ситуації в країні.

Сам Нагорний звинувачення спецслужби заперечує.