Пожежа в одеському коледжі: готується повідомлення про підозри двом особам

07 грудня 16:31

У справі допитано вже понад 150 осіб.

 

Поліція готує повідомлення про підозру у справі про пожежу в одеському коледжі двом особам. Як заявив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Сергій Шайхет, надалі число підозрюваних може збільшитися.

"Поки, за результатами вже проведених слідчих дій, готується повідомлення про підозри двом особам. У найкоротші терміни вони будуть направлені в прокуратуру Одеської області і після узгодження повідомлені самим підозрюваним. Однак це лише попередні результати. Під час подальшого розслідування підозрюваних може стати більше", - розповів Шайхет.

Наразі допитано понад 150 осіб, призначено понад 20 судових експертиз. Місце події на вулиці Троїцькій безперервно оглядають, починаючи з 5 грудня.

Нагадаємо, масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 середи, 4 грудня. До вечора займання вдалося локалізувати. Загинуло п'ять людей, ще 10 зниклих продовжують розшукувати.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України й Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК.

Докладніше про ліквідацію пожежі, її причини і постраждалих читайте у спецтемі DT.UA та матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі".