Правоохоронці розглядають три версії пожежі в одеському готелі

17 серпня 12:30

Одна з них - підпал з метою приховати можливе вбивство.

 

У Національній поліції назвали три версії причин виникнення масштабної пожежі в одеському готелі "Токіо Стар", яка забрала життя вісьмох осіб.

На брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех повідомив про те, що перша версія – підпал з метою приховати можливе вбивство, друга – порушення правил пожежної безпеки, третя – необережне використання вогню постояльцями.

Правоохоронці схиляються до версії, що сталося коротке замикання в електрощитовій біля пральні, там знаходився осередок загоряння. Поблизу цього місця знайшли тіла загиблих, які, за попередніми даними, отруїлися чадним газом, пише "Думська".

Нагадаємо, що 17 серпня вночі в Одесі по вулиці Водопровідна, 1а в готелі "Токіо Стар" сталася пожежа, у результаті якої загинуло вісім осіб, ще десять постраждали. У гасінні брали участь 65 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки ДСНС.

За фактом пожежі в готелі "Токіо Стар" у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ.

"Токіо Стар" був одним із найдешевших в Одесі готелів. Його відкрили у будівлі колишнього трамвайного депо.