Пристайко розказав, скількох громадян Україна планує повернути під час наступного обміну

21 лютого 06:53

Наступний обмін стане завершенням процесу обміну "всіх на всіх".

 

У рамках наступного обміну утримуваними російська сторона має передати Україні близько 200 українських громадян, заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "Голос Америки".

Зазначається, що наступний обмін стане завершенням процесу обміну "всіх на всіх".

"Сьогодні йде підготовка до нового обміну, в рамках якого Росія відпустить близько 200 осіб", - сказав Пристайко.

Читайте також: Є тисячі чоловіків і жінок, які повернулися не за обміном, але їм теж потрібні підтримка і допомога — голова організації "Блакитний птах"

Нагадаємо, у грудні минулого року в Парижі відбувся перший з 2016 року нормандський саміт. Учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, розведення військ на трьох ділянках, розширення мандата СММ ОБСЄ та продовження розмінування.

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та незаконними збройними формуваннями "ДНР" та "ЛНР". Служба безпеки опублікувала імена всіх 76 українців, яких звільнили у рамках обміну.

Детальніше про процес обмін утримуваними особами між Україною та Росією читайте у статті Інни Ведерникової "В полоні піару. Вся правда про обмін" для ZN.UA.