Розгляд апеляції на арешт Вишинського відклали через хворобу судді

20 серпня 12:34

Дата проведення засідання поки невідома.

 

Розгляд скарги адвокатів на рішення Подільського райсуду Києва щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою керівникові "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському відклали на невизначений термін.

"Розгляд апеляції відкладено через хворобу судді", - повідомили в прокуратурі АРК агентству "Інтерфакс-Україна". Про дату проведення засідання буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що раніше Подільський райсуд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід Вишинському до 19 вересня без альтернативи внесення застави. Обвинувачений і його адвокати клопотали про міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

13 серпня розгляд апеляції на продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Вишинському перенесли на 20 серпня.

У травні минулого року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Докладніше читайте в статті Валентини Самар "Справа Вишинського" як дзеркало війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".