Суддю Баришівського суду Литвиненко відсторонили від посади

16 листопада 03:01

ВРП має намір притягнути суддю, яка призупинила ліцензію SKyUp, до відповідальності.

 

Суддю Баришівського районного суду Київської області Олену Литвиненко, яка призупинила ліцензію SKyUp, тимчасово відсторонила від посади Вища рада правосуддя.

Перша дисциплінарна палата ВРП прийняла рішення про притягнення судді Литвиненко до дисциплінарної відповідальності й скерувала на розгляд Ради подання про звільнення судді, повідомила прес-служба ВРП 15 листопада.

До розгляду подання дисциплінарної палати суддя автоматично відсторонена від здійснення правосуддя.

Ухвалу щодо призупинення ліцензії SkyUp суддя Баришівського суду Олена Литвиненко винесла 24 травня і незабаром пішла у відпустку. В якості претензій у позові було вказано "системне невиконання зобов'язань перед клієнтами" і "затримку рейсів".

Компанія SkyUp оскаржила рішення суду, вказавши, що позов подала людина, яка ніколи не була її клієнтом.

Мешканка Баришівки Оксана Пасенко підтвердила цю інформацію. За її словами, вона послугами авіакомпанії не користувалася й до суду не зверталася, а документи загубила.

Державна авіаційна служба, отримавши копію ухвали Баришівського суду про призупинення дії ліцензії авіакомпанії SkyUp, попросила суд роз'яснити рішення.

У червні ДБР відкрило кримінальне провадження стосовно судді Литвиненко, а наступного місяця вона написала заяву про звільнення з посади.