Туреччина передала Україні дві тисячі пістолетів-кулеметів MP-5

22 серпня 18:28

Перші МР-5 київські поліцейські отримали на початку травня.

 

Туреччина передала Україні дві тисячі пістолетів-кулеметів MP-5 і передасть стільки ж найближчим часом, повідомляє агентство Anadolu із посиланням на директора заводу при Інституті машинобудування та хімічної промисловості (MKEK) Алі Гюмюша.

"Ми забезпечуємо MP-5 вітчизняних замовників, а також відправляємо за кордон. Ми відправили в Україну дві тисячі одиниць", - пояснив Гюмюш.

За його словами, в першому півріччі завод виробив 45 тисяч одиниць стрілецької зброї, зокрема 33 тисячі гвинтівок MPT-55, чотири з половиною тисячі гвинтівок MPT-76 і сім з половиною тисяч пістолетів-кулеметів MP-5.

Найближчим часом МКЕК планує налагодити експорт штурмових гвинтівок MPT-55 і MPT-76 і серійне виробництво снайперських гвинтівок JMK BORA-12, пише Lb.ua.

Пістолети-кулемети MP-5 підприємство виробляє з 1984 року за ліцензією німецької компанії Heckler & Koch. Ліцензійне виробництво MP-5 здійснюється у 15 країнах світу.

Перші пістолети-кулемети МР5 співробітники поліції Києва отримали в травні цього року. Імпортна зброя має замінити застарілі автомати Калашников на озброєнні Нацполіції.

МР5 – пістолет-кулемет калібру 9 мм для стрільби патронами 9×19 мм Парабелум з високою вбивчою та пробивною дією кулі. Маса МР5 без магазину становить 2,54-3,4 кг залежно від моделі. Загальна довжина – 680-780 мм. Темп стрільби становить 800-900 пострілів на хвилину.

Зброя стійка до несприятливих зовнішніх умов завдяки фосфатному покриттю деталей. Її особливістю є глушник, що зменшує гучність і приховує спалах порохових газів, що дозволяє використовувати МР-5 як у приміщенні, так і в темряві.

Водночас пістолет-кулемет має низку недоліків: чутливість до забруднення, малу ударостійкість при падінні та розсіювання куль при стрільбі з нестійких положень, пише Delo.ua.