У Києві члени "С14" знесли паркан на Інститутській

18 травня 15:13

Сергій Мазур заявив, що паркан "заважав розслідуванню вбивств Небесної сотні".

 

У Києві члени націоналістичного руху "С14" знесли паркан, що огороджує частину ділянки будівництва комплексу Героїв Небесної сотні. Координатор "С14" Сергій Мазур на своїй сторінці у Facebook заявив про те, що паркан "заважав розслідуванню вбивств Небесної сотні".

"Нагадаю, що Музей Майдану вже знищив там місце смерті Героя України Плеханова. Тепер там не можна провести слідчий експеримент. Більше такого не буде", - написав Мазур.

Як повідомляє "Українська правда" на місці події були присутні правоохоронці, вони не перешкоджали діям "С14".

13 травня повідомлялося, що на вулиці Інститутській почали знімати бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні. За словами начальника управління спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, ані слідчий, ані прокурор не давали згоди на початок робіт. Там прокуратура досі проводить слідчі експерименти, які повинні тривати ще щонайменше 2 тижні.

У свою чергу, адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила, що бруківку вже зняли з того місця, яке раніше встановили місцем поранення одного з протестувальників Євромайдану. За її словами, у справі про розстріли на Інститутській відповідне втручання робить неможливим проведення слідчого експерименту. Захисниця додала, що на даний момент на Інститутській тривають протистояння між представниками потерпілих і представниками музею.