У Офісі Президента викрили злочинну групу посадовців на вимаганні $ 300 тисяч — НАБУ

12 листопада 21:38

Главу департаменту Офісу президента підозрюють у змові з метою вимагання коштів.

 

Детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили і затримали за підозрою в отриманні неправомірної вигоди учасників організованої злочинної групи, серед яких - співробітниця Офісу Президента України.

В результаті проведення операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) детективи НАБУ задокументували вимагання неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. дол. США з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду в НАК "Нафтогаз України".

Керівницю однієї з Головних департаментів Офісу Президента України, її спільницю - екс-заступника Міністра культури України (2011) - та інших учасників угруповання затримали одразу після отримання першого траншу неправомірної вигоди в сумі 150 тис. дол. США.

Підозрювані затримані у відповідності зі ст. 208 КПК України. Зараз здійснюються невідкладні слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру.

Як повідомлялося, 12 листопада затримали на вимаганні великого хабара директора департаменту публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю. В Офісі президента України підтвердили інформацію, зазначивши, що "корупція повинна бути викорінена: чим вище посада корупціонера, тим небезпечніше для держави зловживання з його боку".