У пункті Чаплинка затримали кримськотатарську активістку

08 листопада 23:19

Айше Сеїтмуратову затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом.

 

Російська сторона затримала на КПП "Чаплинка" активістку Айше Сеїтмуратову. Про це у Facebook заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

"На контрольному пункті Чаплинка адміністративного кордону між материковою Україною і Кримським півостровом російські окупанти затримали легендарну 82-річну Айше Сеїтмуратову, кримську татарку, радянського дисидента, журналіста, історика, ветерана кримськотатарського національного руху", – сказано в публікації Чубарова.

Він додав, що Сеїтмуратова у 1978 році була "вигнана" з СРСР і стала громадянкою США. Пізніше вона повернулася в Крим і відмовилася залишати півострів після подій лютого-березня 2014 року.

Додатково Чубаров повідомив, що Меджліс намагається встановити зв'язок з Сеїтмуратовою і надати їй допомогу.

Раніше повідомлялося про те, що в окупованому Криму переслідують 115 осіб за політичними звинуваченнями. Зокрема, 40 кримських татар знаходяться в місцях несвободи на території РФ, 32 людини утримуються в пенітенціарних установах на тимчасово окупованій території Криму, а 15 осіб, які звільнені від відбування покарання умовно, в даний час знаходяться за місцем свого проживання на території Кримського півострова.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні продовжує фіксувати порушення в Криму і констатує, що ніяких поліпшень на окупованому півострові не сталося. Детальніше читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".