У Рівному кинули бойову гранату в будинок депутата міськради

10 жовтня 21:05

Вибух пошкодив дах будівлі. Депутат пов'язує злочин з його політичною і професійною діяльністю.

 

В ніч на 10 жовтня в будинок депутата Рівненської міської ради Юрія Осипчука невідомі кинули бойову гранату. РГД-5 розірвалася на даху будівлі та пошкодив металеву покрівлю, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці встановлюють всі обставини події та осіб, причетних до злочину.

Осипчук, який також обіймає посаду начальника управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації, пов'язує злочин з його політичною і професійною діяльністю.

"Очевидно, що ці дії - це спосіб залякати мене і мою сім'ю. В першу чергу пов'язую події з власної політичної і професійною діяльністю, однак такі ниці спроби тиску жодним чином не змусять змінити принципову і послідовну націоналістичну позицію", - йдеться в заяві, поширеній прес-службою місцевого осередку ВО "Свобода", яке очолює Осипчук.

З початку збройної агресії РФ інциденти з бойовими гранатами в Україні не рідкість. За даними поліції, з початку 2018 року нелегальний збут зброї виріс вдвічі. Тільки протягом березня-травня правоохоронці вилучили майже 950 гранат.

Детальніше про проблеми цивільного обігу й застосування зброї читайте у матеріалі Олександра Шульги "Українці і зброя: незнання, маніпуляції і страхи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".