У СБУ назвали кількість виявлених під час виборів акаунтів з фейками РФ

15 травня 18:11

Доступ до українських акаунтів викуповували з Росії, повідомили у спецслужбі.

 

Служба безпеки виявила 400 акаунтів, через які збиралися поширювати неправдиву інформацію під час президентської кампанії в Україні. Як повідомив заступник голови СБУ Олег Фролов на конференції, доступ до українських акаунтів викуповували з Росії.

"СБУ виявила близько 400 акаунтів, які повинні були використовувати в ході президентської виборчої кампанії. У мережах Twitter, Facebook, Google. Ця інформація була передана адміністраторам цих мереж, і вони були заблоковані", - цитує заступника голови спецслужби "Укрінформ".

За його словами, з допомогою цих акаунтів українських користувачів планували дискредитувати владу України. Діяльність агітаторів припинили протягом січня-квітня.

За словами міжнародних експертів, Україні необхідно готуватися до більш потужних атак хакерів, які може здійснити РФ під час виборів у Верховну Раду.

Читайте також: Філософ в опозиції

Як повідомляв раніше глава МВС Арсен Аваков, під час виборів були зафіксовані спроби кібервтручання у роботу виборчої системи України. Спроби здійснювалися з IP-адрес з Російської Федерації, а також з IP-адрес, які знаходяться в Києві.

Голова Кіберполіції Сергій Демедюк в інтерв'ю DT.UA заявив про те, що хакерські угруповання, зокрема такі як Fancy Bear, The Shadow Brokers та інші, що мають відношення до Росії, напередодні виборів активізувалися в українському кіберпросторі.