У Вінницькій області майже чотири години гасили пожежу на армійському складі

14 листопада 02:06

Загоряння оперативно ліквідували, ніхто не постраждав.

 

На складі зберігання речового майна військової частини 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України у Вінницькій області в середу, 13 листопада, сталася пожежа. Загоряння оперативно ліквідували, постраждалих немає, повідомили в прес-центрі 59-ї ОМПБр.

Загоряння було зафіксовано о 17:00. Через півгодини вогнеборцям ДСНС вдалося локалізувати пожежу. Станом на 20:40 пожежу було ліквідовано.

"Травмувань та загибелі особового складу військової частини в результаті пожежі немає. Збитки, заподіяні в результаті пожежі, на боєздатність військової частини не впливають. Причини пожежі встановлюються. За даним фактом призначено службове розслідування", - зазначили в штабі бригади.

Нагадаємо, за часи незалежності в Україні зафіксовано 13 великих пожеж на військових складах, а з початку російської агресії в 2014 році - шість. У результаті НС Україна втратила близько п'яти млрд доларів, істотно скоротився запас дефіцитних артилерійських снарядів, виробництво яких було налагоджено лише нещодавно.

У вересні 2017 року горіли склади боєприпасів Збройних сил України в селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта.

Детальніше про збитки, завдані вибухами в Калинівці, читайте в статті Юрія Бутусова "Катастрофа в Калинівці: вибух, якого чекали " у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".