У ЄС оцінили вплив мілітаризації окупованого Криму на ситуацію в регіоні

16 сiчня 14:43

Євросоюз рішуче засуджує агресію Кремля проти України та не визнає анексію українського півострова РФ.

 

Масштабна мілітаризація анексованого Росією українського Криму продовжує негативно впливати на безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та за його межами. Це викликає глибоке занепокоєння Європейського Союзу.

"Ми висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу широкомасштабної мілітаризації Кримського півострова з боку Росії, яка продовжує впливати на безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та за його межами", - цитує "Укрінформ" заяву делегації ЄС на Форумі ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки.

Євросоюз рішуче засуджує агресію Кремля проти України та не визнає анексію АР Крим і міста Севастополя Росією.

ЄС також вкотре закликав усі сторони виконати взяті на себе зобов'язання, оскільки "стійке політичне врегулювання конфлікту на сході України може бути досягнуто лише шляхом повного виконання Мінських домовленостей".

Нагадаємо, 9 грудня Генеральна Асамблея ООН підтримала резолюцію з вимогою до Росії забрати свої війська і озброєння з анексованого Криму, припинити окупацію українських територій і повернути Україні обладнання з кораблів ВМСУ, захоплених поблизу Керченської протоки восени 2018 року.

Країна-окупант регулярно проводить на окупованому півострові навчання та перекидає туди новітню техніку й озброєння. Росія також продовжує призивати на службу кримчан, що порушує ст. 49 і ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни. А російський флот намагається перетворити Азовське море на "внутрішнє озеро" РФ.

Докладні читайте у матеріалі Тараса Качки "Серйозний погляд на Азов з Європейського парламенту" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".