У зоні ООС поранили українського військовослужбовця

22 травня 19:19

Окупанти обстріляли українські позиції з гранатометів.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Станом на 18:00 середи, 22 травня, противник двічі порушив режим припинення вогню. Бійці ЗСУ вогнем у відповідь придушили вороже вогневі точки. У ході бойових дій один український військовослужбовець отримав пораненення, втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" під вогнем ворожих автоматичних станкових гранатометів опинилися українські опорні пункти поблизу Мар'їнки на Донеччині.

По позиціях ЗСУ на підступах до Попасної на Луганщині в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти били з гранатометів різних систем.

"На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь... Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - відзначили в штабі.

Як повідомлялося, 18 і 24 квітня російська сторона в Тристоронній контактній групі двічі відмовилася погоджувати ініційоване Україною чергове "великоднє перемир'я" в зоні бойових дій у Донбасі.

"Великоднє перемир'я" було попередньо погоджено ТКГ, а федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон під час недавніх переговорів з президентом України Петром Порошенко підтримали цю ініціативу.

7 березня представники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили чергове "весняне перемир'я" з півночі 8 березня – 19-те перемир'я з початку війни в Донбасі. Як і попередні перемир'я, воно у перший же день було порушене бойовиками російсько-окупаційних формувань.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".