У зоні ООС загинули двоє українських військових, важко поранений ще один боєць

12 вересня 08:44

Бойовики гатили по позиціях ЗСУ із заборонених мінометів, БМП і піхотного озброєння. У районі Пісків працював ворожий снайпер.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 11 вересня, 18 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів, БМП, піхотного та снайперського озброєння.

Майже всі ворожі обстріли припали на район відповідальності ОТУ "Схід", де окупанти відкривали вогонь 13 разів. По захисниках Авдіївки тричі гатили з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, Богданівки – з озброєння бойових машин піхоти.

З автоматичних гранатометів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь неподалік Водяного та Красногорівки, лише зі стрілецької зброї – Невельського, Новогнатівки (двічі), Павлополя та Новотроїцького.

Під ворожим вогнем з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї опинялись позиції Об'єднаних сил у районі Пищевика, по військовослужбовцях ЗСУ неподалік Пісків працював снайпер терористів.

У районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстріляли українські укріплення п'ять разів. Вогнем з 82-мм мінометів окупанти накривали опорні пункти українських військових поблизу Луганського та Новолуганського, у другому випадку застосовували для обстрілів ще й стрілецьку зброю.

У районі Зайцевого та Жолобка бойовики гатили з гранатометів різних систем, у другому випадку "підживлювали" гранатометний вогонь обстрілами зі стрілецької зброї. З неї ж обстрілювали й оборонців Новгородського.

Від початку поточної доби бандформування один раз обстріляли позиції ЗСУ неподалік Пищевика зі станкових протитанкових гранатометів.

Нагадаємо, з опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.