У зоні ООС знайдено уламки російських боєприпасів – ГПУ

18 квiтня 17:15

У Генпрокуратурі розповіли про нові докази військової присутності РФ на території Донецької області.

 

У зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) в Донбасі працівники Генеральної прокуратури спільно з військовослужбовцями знайшли уламки російського артилерійського 152-мм боєприпасу ЗОФ39 "Краснополь". Про це повідомляє сьогодні прес-служба ГПУ.

Фрагменти боєприпасу виявили після обстрілу українських позицій в селищі Новолуганське Донецької області, який вівся 5 квітня з окупованої території. За інформацією Міністерства оборони ці боєприпаси на перебувають на забезпечені ЗСУ. Наразі проводяться експертизи, досудове розслідування триває.

Зазначимо, українські військові неодноразово знаходили докази присутності в Донбасі кадрових військовослужбовців ЗС РФ і наявності у бойовиків підконтрольних Росії бандформувань зброї, яка ніколи не перебувала на озброєнні ЗСУ. А правоохоронці документували ці факти. Однак у Росії вперто твердять, що російських військових і зброї на сході України "нєт".

Так, у серпні 2018 року Генеральна прокуратура оприлюднила чергові докази військової агресії Росії. Військові знайшли на Донеччині зразки мінно-вибухових пристроїв, які не перебувають на озброєнні і не використовуються Збройними силами України. З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння, їх використання свідчить про військову агресію Росії та підконтрольних їй бандформувань проти України.