Українську гімназію у Сімферополі хочуть зробити російською, батьки - проти

08 квiтня 10:34

Кримська влада поспішає замінити українську мову викладання в місцевих школах на російську. Обурені батьки учнів - якщо з тисячі учнів перейти на російську хочуть сто охочих, то це не привід позбавляти більшість можливості навчатися рідною, українською, мовою.

 

Міносвіти Криму заявило про "внутрішню домовленість" перетворити одну з найкращих україномовних шкіл півострова - Сімферопольську українську гімназію - на російськомовну. Підставою для цього називають нібито заяви батьків лише 10% всіх учнів гімназії.

Як заявила міністр освіти Криму Наталія Гончарова, на сьогоднішній день в її відомстві лежить 56 заяв від батьків із проханням змінити мову навчання в українській гімназії Сімферополя. "Є також певна кількість заяв і в міському управлінні освіти", - повідомила він, відповідаючи на запитання телеглядачів у ток-шоу "Народний вердикт" на одному з місцевих каналів.

Гончарова повідомила, що як тільки кількість заяв досягне ста, питання про зміну мови навчання в українській гімназії буде винесено на громадські слухання, а потім - у мерію міста.

Законних підстав для такого рішення немає. "Так, внутрішньо ми домовилися", - пояснила міністр освіти Криму.

За інформацією ZN.UA, така ситуація дуже дивує батьків школярів. "У гімназії сьогодні близько тисячі учнів, - розповідає мама гімназиста. - І навіть якщо серед них знайдеться сто охочих навчатися в російській школі (що дуже сумнівно), це не привід позбавляти більшість можливості навчатися рідною мовою". !zn

Читайте також:

Міносвіти Криму дає випускникам на вибір три варіанти вступу