В метро Києва можуть ввести обмеження на вхід

29 травня 11:42

Метро може працювати у режимі, як після футбольних матчів, для дотримання пасажирами дистанції.

 

Заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталя Макогон заявила про те, що в столичному метро будуть вводити обмеження на вхід для дотримання пасажирами дистанції. Вона пояснила, що у зв'язку з відновленням транспортного сполучення в Київській області, у столичній "підземці" очікують збільшення пасажиропотоку.

"Людей в метро стає більше. І ми готуємося до того, що на вихідних відкриється передмістя Києва (транспортне сполучення в області), та пасажирів буде ще більше", - зазначила Макогон в ефірі телеканалу "Україна 24".

За її словами, у перший день роботи метро, 25 травня, пасажиропотік склав 310 тисяч, а 28 травня - збільшився до 540 тисяч.

"Відповідно, можуть бути обмеження на вхід в метро, щоб розтягнути пасажиропотік з можливістю дотримання соціальної дистанції", - додала Макогон.

Макогон також зазначила, що моніторинг пасажиропотоку в Київському метро проводиться в режимі реального часу.

"Обмеження вводяться, коли сильно збільшується пасажиропотік, і наші співробітники фіксують, що підтримувати соціальну дистанцію складно... Мається на увазі, що... станція може працювати на одну або дві вхідних дверей замість трьох", - додала Макогон.

За її словами, подібний підхід не новий. Адже в метро використовують таку систему пропуску людей після проведення масових заходів, зокрема концертів та футбольних матчів.

"Всі пасажири поїдуть. Ми зупиняємо тільки пасажирів без масок", - додала Макогон.

Водночас, як зазначила заступниця начальника, в перші дні роботи метро порушників практично не було.

Читайте також: Ляшко — відомі заходи безпеки в метро під час карантину

Нагадаємо, на початку березня метро Києва, Дніпра і Харкова закрили в рамках карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу. При цьому в Києві і Харкові метрополітен відновив роботу 25 травня. Через два місяці карантину і вимушеного простою підземка знову запрацювала у звичайному режимі. У метро пускають в масках і просять дотримуватися безпечної дистанції. Проте дозволяють заходити без рукавичок. Станції почали працювати за звичайним графіком.

Водночас Київський метрополітен за час простоювання на карантині зазнав збитків на суму 600 млн гривень.