В ОБСЄ підтвердили початок розведення сил в Петрівському

09 листопада 19:57

Місія зафіксувала початок процесу розведення сил і засобів на ділянці в районі Петрівського.

 

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ підтвердили початок розведення сил і засобів в Донбасі в районі населеного пункту Петровське. Про це повідомила прес-служба ОБСЄ в суботу, 9 листопада.

"Місія зафіксувала початок процесу розведення сил і засобів на ділянці в районі Петровського. Патрулі СММ, що знаходилися біля ділянки розведення, бачили, як Збройні сили України та збройні формування запустили освітлювальні ракети на знак готовності до розведення сил і засобів", – йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Крім того, спостерігачі зафіксували, "як військовослужбовці Збройних сил України і члени збройних формувань залишали ділянку розведення разом з озброєнням".

Місія продовжить здійснювати моніторинг та верифікацію процесу розведення.

Голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіта Чевік привітав факт початку відведення сил в районі Петрівського.

"Були розміщені додаткові патрулі СММ. Разом з тим ми також використовуємо стаціонарні камери спостереження і безпілотні літальні апарати, – зазначив він. – Ми вітаємо всі кроки на шляху до досягнення прогресу і готові надати необхідне сприяння".

Зазначимо, на ділянці розведення №3 в Петрівському Донецької області сьогодні опівдні почали відводити сили і засоби. Бойовики зірвали розведення поблизу Богданівки і Петрівського 8 листопада. Українська сторона через МЗС поінформувала ОБСЄ про готовність до розведення в п'ятницю, але відповідного повідомлення від бойовиків не надійшло.

1 листопада в районі Золотого Луганської області завершилося триденне розведення сил і засобів. Військовослужбовців ЗСУ почали відводити, незважаючи на відсутність семиденного режиму "тиші" і регулярні обстріли бойовиків. Влітку цього року відбулося розведення військ в районі Станиці Луганської.