В Одеській області виявили тіло зниклої 11-річної дівчинки

19 червня 21:18

Тіло дитини поліцейські знайшли у вигрібній ямі в одному з домоволодінь в селі Іванівка.

 

Поліція виявила тіло мертвої дівчинки в селищі Іванівка Одеської області. За попередньою інформацією, загибла – це 11-річна Дарина Лук'яненко, яка зникла 13 червня.

"Тільки що при відпрацюванні території в селі Іванівка поліцейські провели невідкладний обшук в одному з домоволодінь селища. В результаті обшуку поліцейські виявили попередньо труп зниклої Дарини Лук'яненко. У даний час співробітники поліції намагаються дістати тіло дитини з вигрібної ями", - йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції, поширеному ввечері в середу, 19 червня.

Правоохоронці планують відправити виявлене тіло на судмедекспертизу, а також провести його опізнання родичами зниклої дівчинки.

Основним підозрюваним у вбивстві дитини поліція вважає власника домоволодіння, на території якого виявлено тіло дівчинки. Його затримали для проведення допиту в місцевому відділенні поліції.

Кримінальне провадження зареєстровано за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

11-річна мешканка Іванівка Одеської області Дарина Лук'яненко пропала 13 червня. Вдень вона пішла на танці, і з тих пір про її місцезнаходження нічого не було відомо. До пошукової операції залучили співробітників п'яти найближчих відділень поліції, 100 військовослужбовців Національної гвардії, десятки рятувальників, більше сотні волонтерів та авіацію.

Правоохоронці проводили подворові обходи та обшуки, військовослужбовці та волонтери прочісували поля, посадки, яри і занедбані будівлі. На в'їзді в Іванівку обладнали поліцейські пости.

У серпні 2016 року в Лощинівці Одеської області розгромили будинки місцевих циган. Погром розпочався після того, як стало відомо про згвалтування і вбивство восьмирічної дівчинки. При цьому самі роми завчасно встигли покинути село. За підозрою у вбивстві дитини затримали 20-річного представника ромської національності. Пізніше повідомлялося, що після консультацій з керівництвом поліції та місцевої адміністрації, роми вирішили покинути Лощинівку з умовою розселення сімей в населених пунктах Ізмаїльського району.