В Україні оголосили тиждень протидії булінгу в школах

17 вересня 01:03

Під час всеукраїнського тижня в Україні пройдуть просвітницькі заходи з інформацією про булінг

 

16 вересня стартував всеукраїнський тиждень протидії булінгу. Про це йдеться на офіційній сторінці міністерства юстиції України в Facebook.

"Друзі, цей тиждень у нас присвячений протидії булінгу.
Сьогодні ми будемо розповідати, як відрізнити булінг від звичайного конфлікту та які види булінгу існують, - йдеться в повідомленні.

Організатори тижня протидії булінгу назвали його різновиди:

  • тривалі, повторювані дії;
  • агресивна поведінка, яка має на меті завдати шкоду чи принизити;
  • нерівність сил, соціальних статусів, стану здоров'я.

Кібербулінг – новий вид цькування у школах та серед дітей. У цьому випадку "зброєю" булера є соціальні мережі та інтернет-простір. Пам'ятайте! За кібербулінг також передбачена відповідальність!

Тиждень протидії булінгу – це другий щорічний комплексний захід, направлений на одночасну та всесторонню роботу з протидії булінгу у школах.

Раніше повідомлялося, що перше рішення про булінг після прийняття відповідного закону 11 лютого виніс суд у Борисполі.

Як відомо, в Україні 19 січня набув чинності закон, яким передбачено штраф за булінг і приховування працівниками навчальних закладів випадків знущань над дітьми.

Поняття "булінг" визначається, як "моральне або фізичне насильство, агресія в будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати своїм інтересам, мають ознаки свідомого жорстокого поводження".

Під булінг підпадає також цькування з застосуванням засобів електронних комунікацій, які вчиняються стосовно малолітньої або неповнолітньої особи, або щодо інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода психічному або фізичному здоров'ю потерпілого.

Детальніше про проблему булінга і покарання за нього читайте в статті Юлії Дузь "І знову булінг. Визначаємо і караємо" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".