В Україні відбили за місяць 11 кібератак

07 грудня 19:14

Кібератаки також зазнав сайт адміністрації президента України.

 

За останній місяць в Україні відображено 11 кібератак. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов на брифінгу після завершення закритого засідання РНБО України.

"Суб'єкти національної системи кібербезпеки щодня фіксують і нейтралізують киберінциденти, за останній місяць відображено 11 кібератак", - цитують у прес-службі слова Данилова.

За його словами, кібератак постійно зазнають, зокрема, банківська система, офіційний сайт Глави держави.

"Суб'єкти національної системи кібербезпеки працюють в режимі 24/7/365", відображаючи ці загрози. Це зброя майбутнього, і Президент України приділяє питанню кіберзахисту дуже велику увагу", - зазначив секретар РНБО.

"Якщо ми говоримо про диджиталізацію та цифровізацію держави, повинні розуміти, що ця цифра повинна бути захищена", - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що співробітники СБУ в Черкаській області заблокували діяльність міжнародної групи кіберзлочинців, на чолі якої був громадянин РФ і троє українців. Група кіберзлочинців працювала з 2010 року, щорічно вони викрадали $ 500-700 тисяч.

Детальніше про хакерські атаки читайте у статті Германа Богапова "Україна стала плацдармом для кібератак" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".