Відкрито провадження через скандальну заяву заступника мера Сум про ЛГБТ

23 червня 15:52

Максим Галицький зазначив, що хотів би бачити представників ЛГБТ-спільноти у концтаборах.

 

Один із заступників мера Сум Максим Галицький перед проведенням Маршу Рівності у Києві зазначив, що хотів би бачити представників ЛГБТ-спільноти у концтаборах. Він опублікував у Facebook знімок в'язнів концтабору, написавши, що це "ЛГБТ-прайд здорової людини". За цим фактом було розпочато кримінальне провадження.

Як повідомила прессекретарка прокуратури Сумщини Наталя Науменко, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 1 ст. 161 КК (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями).

Інформаційний портал Харківської правозахисної групи пише, що приблизно через годину Facebook видалив публікацію Галицького. Після чого він написав новий пост, де обурився видаленням його попередньої публікації. У коментарях він зазначив, що не закликав відновлювати концтабори, однак наполягає на криміналізації одностатевих стосунків.

У Києві сьогодні відбувся шостий Марш Рівності на захист прав ЛГБТ (лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів). Не дивлячись на провокації з боку противників заходу, ніхто з учасників маршу не постраждав. Вперше у заході взяли участь ЛГБТ-військові.

Як повідомлялося, Україна посіла 35 місце у щорічному рейтингу Rainbow Europe щодо захисту прав ЛГБТ, який складає ILGA-Europe. Загалом у рейтингу 49 європейських країн.