Зеленський та Гройсман відреагували на пожежу в одеському готелі

17 серпня 11:30

Унаслідок масштабної пожежі загинуло вісім осіб.

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв справедливе покарання винуватцям масштабної пожежі в одеському готелі "Токіо Стар". За його словами, відповідальність також має понести власник готелю бізнесмен Вадим Чорний.

"Уночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо з них – у критичному стані. І це не через війну та обстріли. А через злочинне недбальство та ігнорування елементарних норм протипожежної безпеки, через зверхнє ставлення до людського життя. Цьому буде покладено край", - написав Зеленський у Facebook.

Він також додав: "Відповідатимуть не тільки безпосередні винуватці пожежі. Відповідатиме Вадим Чорний, власник так званого готелю. Особисто простежу, щоб покарання відповідало нормам закону і вимогам справедливості".

Своєю чергою прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести негайні перевірки готелів та санаторіїв через те, що сталося в Одесі.

"Доручаю негайно почати масштабні перевірки місць відпочинку людей – перш за все готелів і санаторіїв. Власники та керівники таких об'єктів повинні нести повну відповідальність за безпеку людей", - цитує прем'єра пресслужба Кабміну.

Президент і прем'єр висловили співчуття рідним загиблих та подякували рятувальникам.

Зазначимо, що в коментарі "Радіо Свобода" Вадим Чорний сказав наступне: "Сталася катастрофа. Якщо буде встановлено будь-яку провину з нашого боку, ми будемо нести повну відповідальність, я в першу чергу".

За фактом пожежі в готелі "Токіо Стар" у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ.

Нагадаємо, що сьогодні вночі в Одесі по вулиці Водопровідна, 1а в готелі "Токіо Стар" сталася пожежа, у результаті якої загинуло вісім осіб, ще десять постраждали. У гасінні брали участь 65 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки ДСНС.