Зеленському передали журналістське розслідування вбивства Шеремета

23 липня 18:54

Колеги Шеремета вважають, що його могли вбити через розслідування зникнення телеоператора Дмитра Завадського.

 

Президенту Володимиру Зеленському журналісти передали власне розслідування вбивства свого колеги Павла Шеремета. Як повідомляє "Громадське", це сталося у вівторок, 23 липня, під час доповіді Нацполіції про хід розслідування справи.

У своїх матеріалах Даріас Богуцький та Едуард Чекін заявляють про те, що Шеремета могли вбити через його розслідування зникнення телеоператора російського телеканалу ОРТ Дмитра Завадського. З ним Шеремет працював у Білорусі.

"Я впевнений, що корінь цього пов'язаний зі вбивством Дмитра Завадського. Шеремет ніколи не переставав розслідувати це. Я це точно знаю. За кілька місяців до його смерті ми з ним говорили про це і він ніколи не мирився з тим, що навіть не знайшли тіло Завадського", - зазначив Богуцький.

Шеремет знімав фільм "Дикая охота" - про зникнення людей в Білорусі, зокрема й Завадського. У фільмі також розповідається про долі зниклих політиків Юрія Захаренка та Віктора Гончара й бізнесмена Анатолія Красовського. У Білорусі фільм заблоковано.

Нагадаємо, що сьогодні голова Нацполіції Сергій Князєв доповів президенту Володимиру Зеленському про розслідування справи Павла Шеремета.

У Києві в суботу пройшла акція "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді" з нагоди роковин вбивства журналіста. Участь взяли колеги загиблого, депутати і тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор. Володимир Зеленський звернувся до керівників силових відомств з вимогою доповісти йому про хід розслідування вбивства.

Родичі і колеги журналіста вимагають, щоб міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв пішли у відставку.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину. У той самий час, начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко зазначив, що повідомлення про підозру поки нікому не вручено.

Через три роки підозрюваних досі немає.