Адміністрація Трампа знову не опублікує прогнози для економіки США – WSJ

29 травня 13:08

Таке вже було у 2017 році через шатдаун.

 

Адміністрація президента США Дональда Трампа в цьому році не стане публікувати традиційні економічні прогнози влітку через невизначеність, пов'язану з пандемією коронавірусу COVID-19, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Білому домі.

Джерело сказав, що пандемія призвела до "нестійкості" економічних статданих і прогнози Білого дому не дадуть "повноцінного представлення" про економічну ситуацію.

Адміністрація президента США вже кілька десятиліть поспіль щорічно публікує прогнози для темпів економічного зростання, зайнятості та інфляції в країні. Зазвичай прогноз публікують влітку.

Джерело зазначив, що адміністрація Трампа не публікувала прогнози для економіки та у 2017 році, оскільки бюджет не був готовий до травня через шатдаун в США.

Трамп і деякі з представників його адміністрації очікують, що різкий спад швидко зміниться потужним зростанням слідом за зняттям обмежень.

До осені ми побачимо всі сигнали повсюдної активізації економічної активності", заявив у минулі вихідні економічний радник Білого дому Кевін Хассет на CNN. Хассет, який залишив посаду економічного радника Трампа в липні 2019 року повернувся на цю посаду у 2020 році на прохання Білого дому, щоб працювати над програмою дій американської влади у відповідь на пандемію коронавірусу.

Також Білий дім не публікував ніяких даних, які підкріплюють його прогнози швидкого відновлення економіки, пише WSJ.

За прогнозами Бюджетного управління Конгресу США, у четвертому кварталі 2020 року ВВП США скоротиться на 5,6% в річному вираженні.

В Управлінні вважають, що економіка США не зможе надолужити втрати, викликані пандемією, навіть до кінця 2021 року.

Федеральна резервна система оприлюднює власні економічні прогнози за підсумками засідання 9-10 червня.

Читайте також: Всі штати частково відкрили свою економіку після карантину — Білий дім

На тлі того, як пандемія коронавірусу руйнує економіку США, в країні ще 2,1 мільйона американців подали заявки на допомогу з безробіття протягом минулого тижня. Таким чином, кількість безробітних у Сполучених Штатах перевищила 40 мільйонів чоловік.

Раніше економісти найбільшої американської банківської групи JPMorgan опублікували ще більш похмурий прогноз, який зараз передбачає скорочення валового внутрішнього продукту країни на 40% у другому кварталі.