Британські депутати розкритикували Мей за рішення про нове голосування щодо Brexit

15 травня 11:48

Палата громад вчетверте проголосує за проект угоди щодо Brexit на початку червня.

 

Низка членів британського парламенту розкритикувала прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей за рішення провести четверте голосування щодо Brexit в Палаті громад, повідомляє в середу газета The Daily Express.

Лідер ірландської Демократичної юніоністської партії в британському парламенті Найджел Додс підкреслив, що Мей необхідно внести реальні зміни в свою угоду щодо Brexit, щоб отримати підтримку депутатів.

"Щоб у документа була хоч якась можливість успіху, потрібні реальні зміни для захисту економічної і конституційної цілісності Великої Британії", - сказав Додс.

Під час трьох попередніх голосувань Мей розраховувала на підтримку юніоністів, але вони кожен раз відкидали її угоду.

Колишній заступник міністра у справах Brexit Стів Бейкер засумнівався в необхідності проводити голосування так скоро.

"Якщо б партія Brexit просила, щоб ми прийняли угоду про вихід з ЄС, у голосуванні був би сенс. Але вони не просять", - сказав Бейкер.

Партія Brexit бере участь у виборах в Європарламент 23-26 травня, наразі вона лідирує в опитуваннях британських виборців. Британські партії змушені брати участь у виборах в Європарламент, оскільки країна не встигла покинути ЄС.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант, у свою чергу, заявив, що вирішення ситуації щодо Brexit в інтересах як консерваторів, так і лейбористів.

"Насправді, в інтересах обох партій вирішити ситуацію щодо Brexit, так як нас знищать наші виборці на загальних виборах, якщо ми пообіцяємо поважати результати референдуму щодо Brexit і не зробимо це", - сказав Хант в минулий вівторок.

Дві партії протягом більше місяця намагаються знайти компромісний варіант вирішення ситуації щодо Brexit, проте, за даними британських ЗМІ, їхні переговори не демонструють значного прогресу.

Увечері 14 травня на Даунінг-стріт оголосили, що четверте голосування за угодою з Брюсселем щодо Brexit відбудеться в перший тиждень червня, який починається з 3 червня. На цьому ж тижні очікується державний візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії.

Велика Британія не встигла покинути ЄС у встановлені раніше строки, тобто 29 березня. Уряд двічі узгоджував з Брюсселем відтермінування Brexit - спочатку до 12 квітня, потім - до 31 жовтня.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".