Ціни на нафту зростають в очікуванні зустрічі ОПЕК і Росії

09 квiтня 10:15

Росія готова брати участь в угоді щодо скорочення нафтовидобутку

 

Росія очікує, що до нової угоди приєднаються країни, які разом видобувають 70 млн барелів нафти на добу. Мова йде про країни ОПЕК, Росію, а також США, Бразилію, Норвегію, Канаду, Мексику та інші. У цьому випадку Росія може знизити видобуток приблизно на 1 млн 600 тис. барелів, або на 14% від рівня першого кварталу (11 млн 300 тисяч барелів на добу), повідомляє Reuters.

Учасники ОПЕК + та інші нафтовидобувні країни сьогодні проведуть телеконференцію, в ході якої почнуть переговори про нове спільне скорочення видобутку нафти. На тлі новин про готовність нафтовидобувних країн знизити видобуток ціни на нафту ростуть.

Читайте також: СОТ прогнозує спад світової торгівлі до 32%

Червневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на 1,5% до рівня закриття і торгуються по $33,35 за барель. Травневі ф'ючерси на WTI зросли на 3,5% - до $26 за барель.

Раніше, EIA прогнозує, що країни-учасниці ОПЕК+ не домовляться про зниження видобутку нафти. Згідно з прогнозом, Саудівська Аравія збільшить продаж нафти в II кварталі 2020 року і витіснить конкурентів.

Зниження цін на нафту і падіння попиту в результаті економічних проблем, викликаних пандемією коронавіруса, викликає стурбованість великих країн-постачальників, які намагаються домовитися про обмеження видобутку. Однак, США скорочувати видобуток відмовилися Росія і Саудівська Аравія поки не можуть домовитися. З-за цих розбіжностей зустріч ОПЕК+ перенесено на 9 квітня.